عرض تفاصيل البحث



المجلد مجلة جامعة الأزهر , سلسلة العلوم الطبيعية , يناير 2004 , مجلد7, عدد1
تاريخ النشر 2004
عنوان البحث

Using Free Fat Watermelon (Citrullus Vulgaris) Seed Kernels in Preparing High Protein Biscuits

ملخص البحث

            Five biscuits formulas containing wheat flour, free fat watermelon (Citrullus vulgaris) seed kernels flour in addition to other cereals, rice , corn and chick–pea, were suggested in this study to prepare high protein biscuits. The results indicated that the prepared biscuits containing free fat watermelon seed kernels had a good nutritional and sensory properties compared with that made from 100% wheat flour. The physical properties, thickness, weight index and dimensions of these types of biscuits were differed according to the presence or absence of gluten, source of starch, and protein content.     Generally, the panelists accepted the biscuits containing watermelon seed kernels flour particularly coated with chocolate.

لغة البحث ENGLISH
الباحثون

نصر صبحي ابراهيم ابو فول

ملف مرفق نصر أبو فول مع الجداول.pdf
   

البحث العلمي

  • كلمة عميد البحث العلمي
  • أهداف البحث العلمي
  • الرؤية و الرسالة
  • نظام البحث العلمي
  • مجلس البحث العلمي

مجلة العلوم الطبيعية

  • هيئة تحرير مجلة العلوم الطبيعية
  • قواعد النشر
  • إجراءات تسليم البحث
  • الأعداد الصادرة

مجلة العلوم الإنسانية

  • هيئة تحرير مجلة العلوم الإنسانية
  • قواعد النشر
  • إجراءات تسليم البحث
  • الأعداد الصادرة